Περισσότεροι από 400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 117 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις τελευταίες 10 ημέρες στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Από την 15η ως την 24η Δεκεμβρίου έχουν χάσει τη ζωή τους 401 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 117 παιδιών, 34 γυναικών και 30 ανταρτών», ανέφερε χαρακτηριστικά η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται πρωτίστως από ακτιβιστές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι επιδρομές συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για περαιτέρω θύματα.

Υπενθυμίζεται πως η συριακή αντιπολίτευση έχει προειδοποιήσει πως δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2» στα τέλη Ιανουαρίου εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις στην περιοχή του Χαλεπίου.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταδικάσει τις αεροπορικές επιδρομές των καθεστωτικών δυνάμεων, κάνοντας λόγο για τη χρήση καταστροφικών πυρομαχικών σε περιοχές που κατοικούνται από αμάχους.

Σε καταδίκη των επιθέσεων στο Χαλέπι προχώρησαν την Τετάρτη και η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Από την πλευρά της, η Δαμασκός έχει δικαιολογήσει τις αιματηρές επιδρομές στο Χαλέπι και τα περίχωρά του, τονίζοντας ότι έχουν στόχο «ξένους τρομοκράτες».

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook