Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγείται ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη για εκβίαση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ.

«Πιστεύω στο θεό και στη δικαιοσύνη και η αλήθεια θα φανεί» είπε προσερχόμενος. Τελικά, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Εις βάρος του 40χρονου συνεργάτη του ασκήθηκε επίσης δίωξη για αντίσταση κατά της Αρχής.

Στη διαγραφή του Χάρη Τομπούλογλου προχώρησε η Νέα Δημοκρατία αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι συνελήφθη για εκβίαση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία «με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Δηλώσεις Γεωργιάδη

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών για την αιθαλομίχλη.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες ότι υπήρχαν προβλήματα με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Η επ\’ αυτοφώρω σύλληψη του κ. Τομπούλογλου αποδεικνύει ότι με την παρούσα κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ο οποιοσδήποτε νομίζει ότι έχει κάποιες γνωριμίες ή κάποιες προνομιακές σχέσεις με ένα κόμμα, πως μπορεί να την γλιτώσει».

Όσον αφορά τον διορισμό του, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι είχε διοριστεί από το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού», του οποίου είναι ισόβιο μέλος του και βάσει νόμου είναι υποχρεωμένη η εκάστοτε κυβέρνηση να δέχεται τις αποφάσεις του ΔΣ.

Ο υπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τα μέλη του ΔΣ προκειμένου να τους ζητηθεί η παραίτηση Τομπούλογλου καθώς επίσης και οι τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάμειξη στο «Αγλαΐα Κυριακού».

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook