Στο \”μικροσκόπιο\” των οικονομικών επιθεωρητών μπαίνουν όλα τα έργα της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης που ανατέθηκαν μετά το 2008, μετά από εντολή του εισαγγελέα διαφθοράς Αργύρη Δημόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα \”Μακεδονία\”, ο κ. Δημόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια τριών διαφορετικών προκαταρκτικών εξετάσεων, για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από καταγγελίες που έγιναν για ανάθεση έργων με αδιαφανείς διαδικασίες από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΑΘ, κατά την περίοδο 2008-2010.

Θα εξεταστεί, επίσης, ο φάκελος εκσυγχρονισμού του πληροφοριακού συστήματος της Επιχείρησης κόστους 2 εκατομμυρίων ευρώ που προωθείται από την νυν διοίκηση αλλά και η υπόθεση υπαλλήλου της ΕΥΑΘ, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 315.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η εταιρία δεν έχει προβάλει καμία αξίωση διεκδίκησης του προαναφερόμενου ποσού ενώ ο έλεγχος γίνεται την ώρα που συζητείται η πώληση της.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook