Περισσότερο από ποτέ φαίνεται να θέλουν να επισκεφτούν οι απανταχού ταξιδιώτες την μητρόπολη του κόσμου, τη Νέα Υόρκη. Αφού κατάφερε να προσελκύσει αριθμό ρεκόρ επισκεπτών το 2012, κάνει μεγάλα σχέδια για το 2013.

Εδώ είναι τα στατιστικά στοιχεία που κάνουν τους ανθρώπους του τουρισμού να χαμογελούν: Η Νέα Υόρκη καλωσόρισε 52 εκατομμύρια επισκέπτες το 2012 – το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στα χρονικά, παρά τις επιπτώσεις του τυφώνα Sandy. Οι τουρίστες οδήγησαν σε νέο ρεκόρ τα ξενοδοχεία με συνολικά 29 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και την πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης να ανέρχεται σε 87%, το υψηλότερο ποσοστό στις ΗΠΑ. Και όλα αυτά βεβαίως μεταφράζονται σε χρήμα, με τους επισκέπτες να ενισχύουν την οικονομία της Νέας Υόρκης με 55 δισεκατομμύρια δολάρια!

Το σύνολο των επισκεπτών αποτελείται από 41 εκατομμύρια τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και 11 εκατομμύρια από το εξωτερικό. Στόχος των υπεύθυνων για την προώθηση της Νέας Υόρκης σαν τουριστικός προορισμός είναι να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους διεθνείς επισκέπτες καθώς ξοδεύουν πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι οι εγχώριοι τουρίστες.

Οι προσπάθειες προώθησης της πόλης φαίνεται οτι έχει ήδη αποδώσει καρπούς. Από όλους τους επισκέπτες από το εξωτερικό που φτάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ένα τρίτο τώρα επισκέπτονται την πόλη της Νέας Υόρκης. Οι ανερχόμενες αγορές, όπως η Βραζιλία, η Κίνα, η Αργεντινή και η Αυστραλία, έχουν σημειώση ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση με τα ποσοστά των επισκεπτών από τις χώρες αυτές να έχουν σημειώσει αύξηση κατά 447%, 442%, 258% και 157% αντίστοιχα.

Μερικά από αυτά που έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα το 2013 στη Νέα Υόρκη θα δώσουν ένα λόγο παραπάνω σε όσους θέλουν να την επισκεφτούν. Το 2013, ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Νέας Υόρκης, το Grand Central Terminal γιορτάζει την 100η επέτειό του με εορταστικές εκδηλώσουν που θα διαρκέσουν ένα χρόνο με αφετηρία την 1η Φεβρουαρίου. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παραστάσεις, εμφανίσεις διασημοτήτων και τα εγκαίνια μιας multi-media εγκατάστασης.

Το Μάιο ξεκινά το πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων Citi Bike, παρέχοντας στους επισκέπτες ένα νέο τρόπο να εξερευνήσουν τη Νέα Υόρκη. Οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν ένα από τα 10.000 ποδήλατα που θα υπάρχουν συνολικά σε 600 σταθμούς σε όλο το Μανχάταν και το Μπρούκλιν και να το αφήσουν σε ένα σταθμό κοντά στον προορισμό τους. Αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones θα επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνονται σχετικά με τη διαθεσιμότητα ποδηλάτων ανά σταθμό σε πραγματικό χρόνο.

touristorama.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook