Με ολοσέλιδη δημοσίευση στους Financial Times, η εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών που διατείνεται πως είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιώτης κάτοχος ελληνικού χρέους μετά τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή «παγκόσμιου συμποσίου».

Πρόκειται για την Japonica Partners η οποία ανακοίνωσε ότι το συμπόσιο που θα τιτλοφορείται «Μια νέα εποχή στην Λογιστική του Κρατικού Χρέους: Καλύτερη Αριθμοί, καλύτερη απόδοση», θα έχει ως θέμα, μεταξύ άλλων τη λογιστική αποτίμηση του ελληνικού χρέους.

Η σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει πως το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο 2014 στο Λονδίνο και ότι η τελική ημερομηνία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται από την Japonica Partners το συμπόσιο περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από την Japonica ως μέρος της εκστρατείας «Η Ελλάδα είναι A +».

Η Japonica Partners υποστήριξε προσφάτως ότι εάν οι οικονομικές καταστάσεις του ελληνικού Δημοσίου δεν καταρτίζονταν με τη λογιστική ταμειακής βάσης, αλλά με τη λογιστική δεδουλευμένης βάσης, αυτό θα οδηγούσε τον λόγο του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ χαμηλότερα του 100% από 180% του ΑΕΠ σήμερα και παράλληλα θα καταδείκνυε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει το Μνημόνιο για την περίοδο 2015-2016 ήδη από το 2013.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πολ Καζαριάν ανέφερε ότι τόσο με την ανάλυση βάσει της λογιστικής δεδουλευμένης βάσης, όσο και με βάση την ανάλυση εγγενούς αξίας (inherent value), η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι καλύτερη από αυτήν της Γαλλίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ισπανίας, τόσο με ποσοτικά όσο και ποιοτικά κριτήρια.

Πηγή: kerdos.gr