«Κάντε μου το ωραιότερο δώρο στον κόσμο. Τα Χριστούγεννα φέρτε μου πίσω το σκυλάκι μου», έλεγε η 5χρονη Πάολα στους γονείς της με μάτια δακρυσμένα. Επί τρεις ημέρες έκλαιγε απεγνωσμένα αναζητώντας τη μόλις τεσσάρων μηνών Γκάια, ένα μικρό σκυλάκι που η οικογένειά της, είχε υιοθετήσει από καταφύγιο ζώων.
Οι γονείς της μικρής Πάολα αφού ανήρτησαν αφίσες στην περιοχή του Τορίνο, με τη φωτογραφία της χνουδωτής Γκάια, απευθύνθηκαν και στην εφημερίδα La Stampa που εκδίδεται στην πόλη τους και έβαλαν αγγελία ζητώντας πίσω την πιστή τους φίλη.
Το σκυλάκι δε χάθηκε στη βόλτα, αλλά κλέφτες που εισέβαλαν στο διαμέρισμα της οικογένειας, αφού απέσπασαν ηλεκτρονικές συσκευές και σόμπες, το πήραν μαζί τους πιθανώς γιατί γάβγιζε ή γιατί πίστευαν ότι θα μπορούσαν να το πουλήσουν, καθώς παραπέμπει σε σκύλο Τζακ Ράσελ.
Φαίνεται, πάντως, πως το πνεύμα των ημερών άγγιξε και τους κακοποιούς, οι οποίοι επέστρεψαν την Γκάια στην μικρή Πάολα την ημέρα των Χριστουγέννων.
Όπως αναφέρει η Stampa κάποιος άνδρας χτύπησε το κουδούνι και «χωρίς να έχει ξενική προφορά είπε: Κατεβείτε να δείτε. Η Γκάια βρίσκεται στην αυλή».
Όταν η μητέρα της 5χρονης άνοιξε την πόρτα του σπιτιού, είδε το κουταβάκι να τρέμει και να κλαίει από χαρά που επέστρεψε στην οικογένειά της.
Η ευτυχία της, όμως, ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν είδε και πάλι τη μικρή φίλη της, η οποία έτρεξε με δάκρυα στα μάτια να την πάρει στην αγκαλιά της.
«Είναι απίστευτο. Πρόκειται θα θαύμα Χριστουγέννων», δήλωσε η μητέρα της Πάολα, η οποία αποκάλυψε ότι οι κλέφτες είχαν φερθεί καλά στο σκυλάκι γιατί «το είχαν πλύνει και το είχαν αρωματίσει».
Τώρα η Γκάια έχει γίνει πραγματική σταρ, ενώ η οικογένειά της δηλώνει πως δεν πρόκειται ποτέ να την αφήσει μόνη, αλλά και ευχαριστεί αυτούς που την επέστρεψαν. «Όποιος το έκανε, έκανε μία καλή πράξη και μας έκανε να περάσουμε τα καλύτερα Χριστούγεννα», συμπλήρωσε η μητέρα της 5χρονης.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook