Πώς θα σας φαινόταν να πιείτε τσάι με μια φανταστική οικογένεια στο Λονδίνο, να μείνετε σε τροπικό νησί λίγο έξω από το Βερολίνο ή να δείτε τους πιο εκκεντρικούς καλλιτέχνες στο Παρίσι; Αυτή τη φορά, το Λούβρο και το Βρετανικό Μουσείο μπορούν να περιμένουν.
 
Βερολίνο
Επισκεφτείτε τα Τροπικά Νησιά. Αφήστε για λίγο το Νησί των Μουσείων και κατευθυνθείτε στο Βραδεμβούργο, περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βερολίνου για να αποδράσετε στο μεγαλύτερο “κλειστό” τεχνητό νησί στον κόσμο, που διαθέτει στο εσωτερικό του το μεγαλύτερο επίσης τροπικό δάσος. Βρίσκεται μέσα σε ένα πρώην υπόστεγο αεροσκαφών σχεδόν στη μέση του πουθενά και αποτελεί ένα εξωτικό παράδεισο που διαθέτει από ξενοδοχείο, μπαρ και εστιατόρια μέχρι παραλία και spa (www.tropical-islands.de).

\"\"
\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Λονδίνο
Πιείτε τσάι με μια φανταστική οικογένεια στο Dennis Severs\’ House. Τη δεκαετία του \’70 ο Αμερικανός καλλιτέχνης Dennis Severs αγόρασε το ερειπωμένο σπίτι με τα κόκκινα τούβλα και το μετέτρεψε σε κατοικία των Jervises, μια οικογένειας υφαντουργών που υπήρχε μόνο στη φαντασία του. Ο Severs φρόντιζε να είναι πάντα το τζάκι του σπιτιού και τα κεράκια αναμμένα, σέρβιρε τσάι και έφτιαχνε τοστ δημιουργώντας έναν ολόκληρο κόσμο για τους αόρατους “φίλους” του. Σήμερα, το σπίτι με τα δέκα δωμάτια είναι ανοιχτό για όποιον θέλει να ζήσει ένα ταξίδι στον 18ο αιώνα ζώντας μια από τις πιο σπάνιες εμπειρίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποτελεί αγαπημένο σκηνικό γυρισμάτων για ταινίες εποχής (www.dennissevershouse.co.uk).

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Δουβλίνο
Βουτήξτε με τους ντόπιους στα παγωμένα νερά του Forty Foot. Εκεί διαδραματίζεται άλλωστε και η πρώτη σκηνή του “Οδυσσέα” του Τζέιμς Τζόις. Για πάνω από 250 χρόνια οι Ιρλανδοί κάνουν τις βουτιές τους στα νερά του Dublin Bay ενώ μέχρι τη δεκαετία του \’70 αυτή η παράδοση αποτελούσε αποκλειστικά αντρικό προνόμιο. Μετά την αναζωογονητική βουτιά, θα χρειαστείτε μια ξενάγηση στο αποστακτήριο της Jameson για θερμαντικό ουίσκι (www.tours.jamesonwhiskey.com).

\"\"

\"\"

Βρυξέλλες
Παρακολουθήστε το πιο εναλλακτικό κουκλοθέατρο της πόλης. Οι ντόπιοι λατρεύουν τις μαριονέτες του Theatre Royal de Toone, που στεγάζεται στη σοφίτα σπιτιού, με χοντρά ξύλινα δοκάρια και εκτεθειμένα τούβλα στους τοίχους. Καθισμένοι σε πολύχρωμα μαξιλάρια και ξύλινους πάγκος θα παρακολουθήσετε τις μαριονέτες να δίνουν ζωή σε έργα του Σαίξπηρ και του Μολιέρου πίνοντας μπύρα όπως οι βέροι Φλαμανδοί. Μπορείτε να δείτε τις μαριονέτες που έχουν πλέον αποσυρθεί στο μουσείο του θεάτρου (www.toone.be).

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"


Παρίσι
Απολαύστε εκκεντρικούς καλλιτέχνες σε ασυνήθιστες παραστάσεις. Μια φορά το μήνα – συνήθως κάθε τρίτη Κυριακή – εναλλακτικοί καλλιτέχνες, μουσικοί και χορευτές από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε ένα θέατρο ή αποθήκη και δίνουν πειραματικές παραστάσεις στις καθιερωμένες Dimanche Rouge. Μπορεί να σας φανούν περίεργες αλλά η είσοδος είναι δωρεάν και αξίζει τον κόπο να δείτε καλλιτέχνες να πειραματίζονται με τα όρια της τέχνης (dimancherouge.org).

\"\"

\"\"

\"\"

Ρώμη
Επισκεφτείτε το Μουσείο των Ψυχών του Καθαρτηρίου. Σύμφωνα με το Καθολικό δόγμα, το Καθαρτήριο είναι μια επίπονη αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για την κάθαρση της ψυχής. Κάτι σαν “προθάλαμος”του παραδείσου. Ο Γάλλος ιερέας Victor Jouet αφιέρωσε τη ζωή του συγκεντρώνοντας εκθέματα όπως σημάδια πάνω σε βιβλία και ρούχα που χρονολογούνται μεταξύ του 1637 και το 1919 προσπαθώντας να αποδείξει την ύπαρξη του καθαρτηρίου. Η συλλογή του σήμερα εκτίθεται σε μια αίθουσα του ναού Sacro Cuore de Suffragio και παρόλο που δεν είναι αναγνωρισμένη από την επίσημη εκκλησία και την επιστήμη, γοητεύει τους λάτρεις του Υπερφυσικού (www.atlasobscura.com).

\"\"

\"\"

Άμστερνταμ
Κάντε βόλτα με το υβριδικό Carver. Το τρίκυκλο που σχεδιάστηκε από Ολλανδική εταιρία μοιάζει στην οδήγηση με αυτοκίνητο, στρίβει σαν μηχανή και δίνει την αίσθηση αεροπλάνου. Θα το οδηγήσετε σε ειδικό χώρο και το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι το δίπλωμα αυτοκινήτου (www.pureamsterdam.com).

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook