Σε ένα μονόκλινο θάλαμο στο λεγόμενο Τμήμα Ευεργετών ή βραχείας νοσηλείας του ψυχιατρικού νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο νοσηλεύεται φυλασσόμενη το τελευταίο 24ωρο η κυρία Βίκυ Σταμάτη.

Η καταδικασθείσα σε 12ετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, διακομίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο δημόσιο ψυχιατρείο, μετά την γνωμάτευση των ψυχιάτρων του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού ότι χρήζει εξέτασης και νοσηλείας σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Η κρατούμενη φέρεται να είχε εκδηλώσει, λεκτικά αλλά κι εμπράκτως, αυτοκαταστροφικές τάσεις στον Κορυδαλλό, γεγονός που οδήγησε τους αρμόδιους ψυχιάτρους να την παραπέμψουν στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Η εισαγωγή της κρίθηκε επιβεβλημένη, ενώ κατά πληροφορίες την αντικαταθλιπτική φαρμακευτική αγωγή της ασθενούς όρισε ο διευθυντής του Τμήματος.

Ωστόσο, μέσω των συνηγόρων της η κυρία Σταμάτη ζήτησε να μεταφερθεί στο όμορο ψυχιατρικό νοσοκομείο, το Δαφνί, επικαλούμενη μάλιστα την πολυήμερη νοσηλεία της στο 1ο Ψυχιατρικό Τμήμα του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Είχε εισαχθεί στις 9 Οκτωβρίου, δυο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της πολύμηνης δίκης που αφορούσε τον σύζυγό της, Άκη Τσοχατζόπουλο, και άλλους 18 κατηγορούμενους, και είχε λάβει εξιτήριο πέντε εβδομάδες αργότερα.

Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής το αίτημά της δεν είχε προωθηθεί αρμοδίως μέσω του διευθυντή του Τμήματος στον ομόλογό του και στη διοίκηση του άλλου νοσοκομείου.

Πάντως, σύμφωνα με ιατρικές πηγές πρόκειται για μία τακτική που ακολουθείται στα δύο διασυνδεόμενα ψυχιατρικά νοσοκομεία

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook