Δεν υπάρχει καμία απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, για τη λειτουργία των καταστημάτων σε Χερσόνησο και Μαλεβύζι στις 29 Δεκεμβρίου, απόφαση που επικαλείται το Υπουργείο Ανάπτυξης σε χθεσινή του ανακοίνωση με την οποία επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων, σε αυτές, και μόνο σε αυτές, τις περιοχές στη Κρήτη, την τελευταία Κυριακή του έτους (δείτε εδώ)..

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, ο κ. Κουκιαδάκης ο οποίος έμεινε έκπληκτος όπως σημείωσε με την ανακοίνωση του Υπουργείου στην οποία, μετά και από διορθωτική διευκρίνιση,  κατά γράμμα αναφέρονταν:

«στις 29 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μόνο στις περιοχές που προβλέπονται από τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο – μόνο στη Χερσόνησο και το Μαλεβύζι – Ιωάννινα κ.α.). Κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη».

Το Υπουργείο έβγαλε ανακοίνωση για ανύπαρκτο γεγονός;

«Δηλαδή λέει ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή σύμφωνα με την απόφαση που έχω πάρει στη Χερσόνησο και το Μαλεβύζι, και τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω την ανακοίνωση, διότι αναφέρεται σε ένα ανύπαρκτο γεγονός.», δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης.

Τι συμβαίνει όμως και πώς ξαφνικά οι δύο αυτές περιοχές «μπήκαν» στην «κόντρα» που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου;

Η Χερσόνησος και το Μαλεβύζι, όπως και η παράκτια περιοχή του Δήμου Φαιστού αποτελούν τουριστικές περιοχές και διατηρούν το δικαίωμα για λειτουργία των καταστημάτων τους τις Κυριακές, κατά την τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με απόφαση του κ. Κουκιαδάκη, όπως φαίνεται στο παρακάτω έγγραφο, το καθεστώς αυτό ισχύει από 1η Απριλίου μέχρι και 30 Νοεμβρίου.

Επομένως για τις 29 Δεκεμβρίου δεν υπάρχει αναφορά ή απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο διαψεύδει τη βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκε η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

\"\"

\"\"

«Έχουν κάνει λάθος, δεν μπορώ να το κατανοήσω», κατέληξε ο κ. Κουκιαδάκης ο οποίος βρέθηκε και πάλι στο «στόχαστρο» του Υπουργείου, αυτή τη φορά για μια απόφαση που δεν πήρε.

Το πολεμικό αυτό κλίμα με αφορμή την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, έχει μεταφερθεί και σε εμπορικούς συλλόγους της Κρήτης, όπως στην περίπτωση των Χανίων, όπου την ανακοίνωση της Διοίκησης του Συλλόγου ότι τα καταστήματα θα \”ανοίξουν\”  κανονικά την Κυριακή 29/12 με ευθύνη των εμπόρων (δείτε εδώ), διαδέχτηκε ανακοίνωση – επίθεση από μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων (δείτε εδώ) όπου αντιτίθεται σε ένα τέτοιο \”αντάρτικο\” των εμπόρων.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι τελικά τον τελευταίο λόγο, πάνω ακόμα και από το Υπουργείο, τον έχουν πάντα οι καταναλωτές

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook