Οδηγίες προς τους πολίτες για να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κυμα κακοκαιρίας που αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής σε ολόκληρη τη χώρα, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, μέχρι και το Σάββατο θα επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρό παγετό τις πολύ πρωινές και τις βραδυνές ώρες.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκονται ήδη οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

newpost.gr