Την ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης σύντομα, σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί στο θέμα των διοδίων και για την εξέλιξη των έργων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που γίνεται με τους εμπλεκόμενους στα έργα, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Δ. Ρέππας, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, για τις αυξήσεις στα διόδια και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως πρέπει να μειωθεί η τιμή των διοδίων σε δρόμους υπό κατασκευή, να γίνει περισσότερο κλιμακωτή η εξέλιξη της αύξησης, να μπουν ηλεκτρονικά διόδια και να υπάρξει εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας γύρος διαπραγματεύσεων. Το θέμα θέλει χειρισμούς ευθύνης, όχι συνθήματα και αφορισμούς» ανέφερε ο υπουργός, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του μίλησε για «ληστρικά διόδια» και καταλόγισε στους υπουργούς πως δεν καταγγέλλουν τις αποικιοκρατικές συμβάσεις με τους κατασκευαστές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης σημειώθηκε, επίσης, πολιτική αντιπαράθεση, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι γενικότερα με την πολιτική της κάνει τους Έλληνες φτωχότερους, αναφέροντας ότι σε λίγο καιρό κανείς δεν θα πληρώνει κανέναν. «Κάνετε τους Έλληνες φτωχότερους, αλλά δεν θα τους κάνετε κορόιδα» είπε και συμπλήρωσε: «Το \”δεν πληρώνω\” δεν μπορεί να το λένε μόνο οι ισχυροί, αλλά και οι πολίτες. Και το κίνημα αυτό θα πάρει μαζικές διαστάσεις σε λίγο και θα είναι δίκαιο, αν δεν γίνει κάτι να αλλάξει η πραγματικότητα».

Απαντώντας, ο υπουργός Υποδομών ζήτησε να πρυτανεύσει περισσότερη ευθύνη και κάλεσε να μην μετατρέψουμε την δημόσια ζωή σε θέατρο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook