Με μεγάλη ταχύτητα αναμένεται να ξετυλιχθεί το κουβάρι του νέου , με οσμή παλαιού, σκανδάλου στα εξοπλιστικά προγράμματα έπειτα από την τετραήμερη απολογία «φωτιά» του προφυλακισμένου Αντώνη Κάντα.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών έχει παραδεχθεί την εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις μίζες και έχει πλέον κατονομάσει επιχειρηματίες και πολιτικούς παράγοντες που συμμετείχαν στον «χορό» των μιζών εκατομμυρίων.

Ενας από τους επιχειρηματίες που κατονόμασε είναι ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου ο οποίος καλείται, πλέον, σε απολογία ενώπιον ανακριτών στις 2 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Για τον Ευσταθίου, ο Αντώνης Κάντας, φέρεται να έχει δηλώσει ότι του έδωσε μίζα 1,5 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορό του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο υπέργηρος επιχειρηματίας είναι ήδη έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Ο Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος έχει ήδη δώσει κατάθεση και στην Εισαγγελία της Βρέμης, δραστηριοποιείτο από τη δεκαετία του '80 ως αντιπρόσωπος της Atlas Elektroniks στην Ελλάδα, που είχε αναλάβει να εξοπλίσει τα υποβρύχια με σόναρ στο πλαίσιο της σύμβασης «Ποσειδώνας 2». Επρόκειτο για σύμβαση αναβάθμισης των υποβρυχίων που υπογράφτηκε το 2002 επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου.

Κατάθεση για την εμπλοκή του είχε δώσει και ο επιχειρηματίας. Αλέξανδρος Αβατάγγελος, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Κάντας ήταν το «νούμερο 3» στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και Γιάννου

iefimerida.gr