Μετά την – κατά πλειοψηφία – αποδοχή της πρότασης της ΔΕΗ για δημιουργία υποσταθμού σε περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Ακρωτηρίου, η επιτροπή που συστάθηκε από τον δήμο Χανίων, μεταξύ των προτεινομένων από την ΔΕΗ θέσεων, επίσης κατά πλειοψηφία, επέλεξε μια θέση κοντά στις Κορακιές, προς τον κόλπο της Σούδας και Βόρεια από το συρματόπλεγμα των εγκαταστάσεων του Ναυστάθμου Κρήτης.

Όπως έχει αναφερθεί από εκπροσώπους της ΔΕΗ, ο υποσταθμός θα είναι κλειστού τύπου (κτίριο διαστάσεων 40Χ18 μέτρων) υψηλής τάσης και δυναμικότητας 150 Κιλοβόλτ. Τα καλώδια υψηλής τάσης θα είναι υπογειοποιημένα, ενώ σύμφωνα με την ΔΕΗ η επένδυση αυτή των 20 εκατομ ευρώ, είναι αναγκαία καθώς ο κοντινότερος προς την πόλη των Χανίων και το Ακρωτήρι, υποσταθμός (Ξυλοκαμάρα) έχει πλέον κορεστεί.

Όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της εταιρείας τα ηλεκτρικά πεδία θα είναι μηδενικά και τα μαγνητικά από μηδαμινά έως ελάχιστα.

Να σημειωθεί πως η ΔΕΗ αρχικά είχε απευθυνθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου ο υποσταθμός να κατασκευαστεί εντός των εγκαταστάσεων του Ναυστάθμου στην περιοχή του Ακρωτηρίου, αλλά υπήρξαν κωλύμματα λόγω των οικονομικών απαιτήσεων που υπήρξαν από τους αρμοδίους.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook