Υλικά
(για τη ζύμη)

• 400 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
• 4 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
(για τη σάλτσα)
• 100 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 500 γρ. ντομάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
• 100 γρ. φρέσκια ρόκα, ψιλοκομμένη
• 80 γρ. σέλινο, χοντροκομμένο
• 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, περασμένο στον τρίφτη
• 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε φλύδες
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε πάγκο εργασίας το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε τα αυγά και ξεκινάμε το ζύμωμα μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη λεία που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε σε μπαλάκι και την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη. Την αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί περίπου για 20-25 λεπτά.

Στο μεσοδιάστημα ξεκινάμε την προετοιμασία της σάλτσας. Σε πλατιά, μέτρια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά της ώρας. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

 Παράλληλα ανοίγουμε τη ζύμη λεπτή (στη μηχανή που φτιάχνουμε τα καλιτσούνια), πρώτα στην πιο φαρδιά σκάλα, μετά στην επόμενη κ.ο.κ.

Την αφήνουμε σε αλευρωμένο πανί για 15 λεπτά και μετά ξαναπερνάμε τη ζύμη στους «κόφτες» για να φτιάξουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό περίπου 6-7 λεπτά και τα ρίχνουμε αμέσως στη σάλτσα. Προσθέτουμε τη ρόκα, το σέλινο, το μαϊντανό και την κεφαλογραβιέρα . Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.