Ένας φοιτητής σκοτώθηκε σήμερα όταν υποστηρικτές των Αδελφών Μοσυουλμάνων συγκρούσθηκαν με την αιγυπτιακή αστυνομία στην πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου Αλ-Αζχάρ, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σαϊμάα Μουνίρ, μέλος των «Φοιτητών Κατά του Πραξικοπήματος» που υποστηρίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, είχε δηλώσει νωρίτερα στο Ρόιτερς πως ο νεκρός φοιτητής είναι ο Χάλεντ αλ-Χαντάντ, υποστηρικτής των Αδελφών Μουσουλμάνων που χαρακτηρίσθηκαν αυτή την εβδομάδα από το κράτος τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο φοιτητής, ηλικίας 19 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρα την ώρα που οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στην πανεπιστημιούπολη.

Τέσσερις φοιτητές τραυματίσθηκαν στα βίαια επεισόδια στην πανεπιστημιούπολη, δήλωσε ο Χάλεντ αλ-Χατίμπ, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε 60 φοιτητές υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων, που είχαν στην κατοχή τους κυνηγετικές καραμπίνες και βόμβες μολότοφ και ήθελαν να διακόψουν τις εξετάσεις του εξαμήνου, οι οποίες άρχιζαν σήμερα.

Η κρατική εφημερίδα Αλ-Αχράμ ανέφερε πως οι συγκρούσεις άρχισαν όταν δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν φοιτητές που υποστηρίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και εμπόδιζαν τους συμφοιτητές τους να μπουν στα κτίρια του πανεπιστημίου για να δώσουν εξετάσεις. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά για να αντιμετωπίσουν τα δακρυγόνα.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε εικόνες στις οποίες στήλες μαύρου καπνού φαίνονται να υψώνονται από το κτίριο της Εμπορικής Σχολής και μετέδωσε πως «τρομοκράτες φοιτητές» έβαλαν επίσης φωτιά στο κτίριο της Γεωργικής Σχολής.

Υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων βγήκαν χθες, Παρασκευή, στους δρόμους αφού η κυβέρνηση χαρακτήρισε την οργάνωσή τους «τρομοκρατική», μια κίνηση που αυξάνει τις ποινές γι\’ αυτούς που κινητοποιούνται εναντίον της κυβέρνησης η οποία σχηματίσθηκε αφού ο στρατός ανέτρεψε τον Μόρσι, τον Ιούλιο, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.

Οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων κινδυνεύουν πλέον να τους επιβληθεί η ποινή του θανάτου για «τρομοκρατία», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Αμπντέλ Λατίφ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook