Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε 350 οικογένειες του δήμου Γόρτυνας έστρωσε η δημοτική αρχή, η οποία με την αρωγή και συμπαράσταση επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή κι όχι μόνο, αγόρασε και εν συνεχεία μοίρασε τρόφιμα σε δημότες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Ο δήμος Γόρτυνας έβαλε για μια ακόμη χρονιά στόχο να μην υπάρξει ούτε ένα νοικοκυριό που να μην διαθέτει τα απαραίτητα αγαθά για το γιορτινό τραπέζι και γι' αυτό από νωρίς ήρθε σε επαφή με ανθρώπους και φορείς που είχαν τη δυνατότητα να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Κατόπιν καταγράφτηκαν οι δημότες που έχουν μικρά εισοδήματα και συγκαταλέγονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να υπάρχει μια εικόνα για τις ποσότητες τροφίμων που έπρεπε να συγκεντρωθούν.

Τελευταίο βήμα ήταν η διανομή των αγαθών που έγινε προσωπικά στους δικαιούχους από τους ανθρώπους του δήμου Γόρτυνας, οι οποίοι συνόδευσαν τις σακούλες με τα τρόφιμα, με χριστουγεννιάτικες ευχές.

Να σημειωθεί πως οι φετινοί δικαιούχοι ήταν πολύ περισσότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που καταμαρτυράει την ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών, ακόμη και στην επαρχία.

Κάθε δικαιούχος έλαβε αναλυτικά: 6 κιλά κρέας, 2 κιλά μακαρόνια, 2 κιλά ζάχαρη, 2 κιλά αλεύρι, 6 κουτιά γάλα, 1 κουλούρι χριστουγεννιάτικο, 200 γραμμ. καφέ και 2 κιλά ρύζι.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης τόνισε πως αποτελεί καθήκον του δήμου να στηρίζει εμπράκτως όσους πολίτες έχουν ανάγκη και παράλληλα ανέφερε πως τόσο ο ίδιος προσωπικά όσα και τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής αρχής αισθάνονται απόλυτη ικανοποίηση που κατόρθωσαν να προσφέρουν έστω μια μικρή βοήθεια στους συνδημότες τους, ώστε να περάσουν χαρούμενες γιορτές.

Δεν παρέλειψε ακόμα, να ευχαριστήσει δημόσια τους χορηγούς αυτής της προσπάθειας, τονίζοντας πως κάποιες αξίες όπως ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, παραμένουν ανεξίτηλες.

"Η διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες είναι συνέχεια της πολιτικής που έχει χαράξει η δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του δήμου Γόρτυνας. Στόχος μας είναι κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα να μην υπάρχει ούτε ένα σπιτικό στο δήμο που να μην διαθέτει τα απαραίτητα αγαθά στο γιορτινό τραπέζι.

Οι δικαιούχοι επιλέχτηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια ώστε τα τρόφιμα να πάνε σε συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους επιχειρηματίες που στήριξαν την προσπάθειά μας και απέδειξαν πως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι δυο αξίες που διατηρούνται αναλλοίωτες.

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, υγεία και ευτυχία και μακάρι το νέο έτος να αποτελέσει εφαλτήριο εξόδου από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας" ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Σχοιναράκης.