Ανοιχτές κράτησαν τις πόρτες των καταστημάτων τους στο Ηράκλειο αλλά και στα Χανιά αρκετοί έμποροι την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Πηγαίνοντας \”κόντρα\” στις οδηγίες του υπουργείου και αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, μετά τη βαβέλ συνεννόησης των προηγούμενων ημερών.

Χανιά

Στα Χανιά και ενώ είχε προηγηθεί αντιπαράθεση, τελικά η απόφαση αφέθηκε στη δκαριτική ευχέρεια κάθε έμπορα.
 

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Τάκης Ζερβουδάκης:

\”Η μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών μαγαζιών στο εμπορικό κέντρο της πόλης είχε σήμερα ανοιχτά. Όπως είναι λογικό υπήρχαν και κάποια κλειστά μαγαζιά που πωλούν προϊόντα που δεν συνάδουν απόλυτα με τις Χριστουγιενιάτικες αγορές όπως ηλεκτρικα είδη, μοκέτες-χαλιά κλπ. Τα πολυκαταστήματα-πολυεθνικές έμειναν κλειστά.

Κατέβηκε πολύς κόσμος και πρέπει να σημειώσουμε πως ήταν άνθρωποι που κατέβηκαν αποκλειστικά για ψώνια και βόλτα και όχι για εφορίες, τράπεζες κλπ όπως συμβαίνει τις καθημερινές.

Θα είχε κατέβει ακόμη περισσότερος κόσμος εάν δυστυχώς μέλη του ίδιου μας του συμβουλίου δεν σαμποτάριζαν την σημερινή ημέρα για καθαρά προσωπικούς και κομματικούς λόγους.

Ενδεικτικά θέλω να αναφερθώ στη στάση της πρώην προέδρου κας Μπινιά, η οποία πέρισυ και πριν το υπουργείο ανακοινώσει τελικά πως θα είμαστε ανοικτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, είχε ξεσηκώσει τους πάντες για να ανοίξουμε παράνομα και είχε φέρει το θέμα σε ψηφοφορία στο συμβούλιο του συλλόγου όπου φυσικά είχε ψηφίσει υπέρ του παράνομου ανοιγματος.

Φέτος όμως και για τους λόγους που προανέφερα, είπε όχι. Τα σχετικά πρακτικά υπάρχουν στην διαθεση των μελών μας, υπογεγραμμένα και από την ίδια.

Τέλος θέλω για άλλη μία φορά να τονίσω πως ως σύλλογος δεν πήραμε επίσημη απόφαση για το σημερινό άνοιγμα. Στηρίξαμε όμως την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων ως οφείλαμε βάσει καταστατικού και όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος πράξαμε σωστά.

Πέραν τούτου εξακολουθούμε να είμαστε ενάντια στην γενικότερη & άσκοπη διεύρυνση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και όπως το αποδείξαμε στις 3/11 & 15/12 να είστε σίγουροι πως θα το αποδείξουμε ξανά την Κυριακή 12 Ιανουαρίου όπου βάσει νόμου οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι ανοικτά\”.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο λειτούργησε η πλειοψηφία των καταστημάτων.

Ειδικά στους κεντρικούς δρόμους, δύσκολα έβρισκες κάποιο εμπορικό με κλειστή πόρτα.

Κλειστά έμειναν μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα αφού τηρείται ο νόμος κεντρικά από τη διοίκησή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook