Συνωστισμός και απίστευτη ταλαιπωρία καταγράφονται από το πρωί σε ΔΟΥ και τράπεζες, καθώς απομένουν δύο εργάσιμες ημέρες (30 και 31 Δεκεμβρίου) για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τη δόση του φόρου εισοδήματος, τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013), αλλά και την κατάθεση πινακίδων ή την έκδοση κλειδάριθμου.
Αν και η διαδικασία φέτος κινείται ταχύτερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2012, πάνω από 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμα τυπώσει το σχετικό ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών, η οποία γίνεται στο γκισέ των τραπεζών ή μέσω web banking. 
Να σημειωθεί ότι από το υπουργείο δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί οποιαδήποτε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών.
Πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων προσέρχονται στις εφορίες για να καταθέσουν τις πινακίδες τους, με τους περισσότερους να μιλούν για δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος. Mάλιστα, δεν πρόκειται μόνο για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, αλλά και μικρών ή παλιών ΙΧ που επιλέξουν να κρατήσουν σε κυκλοφορία μόνο ένα όχημα ή εγκαταλείπουν οριστικά την ιδέα του αυτοκινήτου και στρέφονται στα μέσα συγκοινωνίας.
Ενδεικτική της αδυναμίας των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι και η διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook