Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013 – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2014», την Τρίτη 31-12-2013 Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Πλατεία Ελευθερίας ξεκινάει ο Εορτασμός στις 18:30 με το συγκρότημα του Κωστή Αβυσσινού. 

Στις 19:30, συνεχίζει ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ» σε ένα Πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Κρήτη. Παίζει το μουσικό σχήμα του Μανώλη Περβολαράκη.

Ακολουθεί Μουσικό Πρόγραμμα με Ελληνικά Λαϊκά Τραγούδια από την ορχήστρα του Κώστα Παπαδάκη.

Συμμετέχουν: 

Μπουζούκι: Γιατράκης Μιχάλης
Κιθάρα ακουστική /τραγούδι: Γκόγκολος Χριστόφορος
Κιθάρα ηλεκτρική /τραγούδι: Κελαράκης Κωνσταντίνος
Τύμπανα: Μοσχονάς Νίκος
Μπάσο: Τσακουντάκης Νίκος
Κρουστά: Παπαδάκη Ναταλία
Πιάνο /μουσική επιμέλεια: Παπαδάκης Κωνσταντίνος
Τραγουδιστές: Χυντηράκης Γιώργο, Παπαδάκης Μάνος, Φραγκιαδάκη Γεωργία, Αστερίου Μαρία, Γιαννακουδάκη Ελευθερία, Τσαγκαράκη Σάντυ.

 Στις 11:15, την σκυτάλη παίρνει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με εορταστικό Μουσικό Πρόγραμμα και στις 11:59, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση σε γιγαντοοθόνη για το καλωσόρισμα του νέου έτους 2014 που θα υποδεχτούμε με ένα πλούσιο πρόγραμμα ρίψης Πυροτεχνημάτων.

Την Τετάρτη 01-01-2014, Πρωτοχρονιά, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημαρχείου και ώρα 11:00, θα γίνει η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας με ευχές του Δημάρχου κ. Γιάννη Κουράκη, των Δημοτικών Συμβούλων, των Αρχών της Πόλης και των Δημοτών με την μελωδική συμμετοχή του Κουαρτέτου Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου.