Στο όνομα του βασικού αντιπάλου του Γιάννη Κουράκη στην κούρσα των δημοτικών εκλογών στρέφονται τα βλέμματα στο Ηράκλειο, καθώς όπως και στην Περιφέρεια Κρήτης έτσι και στον μεγαλύτερο δήμο του νησιού δεν υπάρχει ξεκάθαρη υποψηφιότητα από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Flashnews.gr το πρόσωπο που προκρίνεται αυτή τη στιγμή από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει τη Λότζια και να κοιτάξει στα μάτια τον σημερινό δήμαρχο Ηρακλείου, είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωκράτης Βαρδάκης.

Το όνομα του Σ. Βαρδάκη έχει ακουστεί έντονα για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όμως η δυστοκία που εμφανίζει το κόμμα ακόμα και στην εξεύρεση προσώπου για τις δημοτικές εκλογές, ίσως οδηγήσει τον Ηρακλειώτη συνδικαλιστή απέναντι από τον Γιάννη Κουράκη.

Εξάλλου, για το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν στο τραπέζι πολλά ονόματα μέχρι σήμερα τα οποία δεν προχώρησαν .

Δύο από αυτά είναι του τοπικού βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη, του πρώην πρύτανη Γιώργου Γραμματικάκη.

Να πούμε πως στο συζητήθηκαν στα τοπικά όργανα και τα ονόματα δύο γνωστών τοπικών συναδέλφων δημοσιογράφων, περιπτώσεις που για διαφορετικούς λόγους δεν προχώρησαν.

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον για τη Λότζια έχει εκδηλώσει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φρ. Παρασύρης, ο οποίος πιθανότατα θα έχει τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στη ΝΔ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να στηρίξουν με όρους την υποψηφιότητα Κουράκη, εάν δεν είναι τελικά υποψήφιος, σενάριο που είναι το επικρατέστερο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Γρ. Πασπάτης.

Στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ τέθηκαν διάφορα ονόματα, ωστόσο δεν υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς οι μνήμες είναι νωπές από όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις, στις οποίες οι υποψήφιοι της ΝΔ δεν είχαν καμία τύχη.

Flashnews.gr/ Μ. Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook