Σήμερα το πρωί παραδίδεται στο Λιμενικό Σώμα και στις Δικαστικές αρχές, το πόρισμα του Ιατροδικαστή για την καταγγελία μιας γυναίκας βαθμοφόρου του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί στο Ρέθυμνο, πως έπεσε θύμα βιασμού απο συνάδελφό της.
Το συγκεκριμένο πόρισμα, αναμένεται να είναι καθοριστικό για την συνέχεια της υπόθεσης, καθώς ο εν λόγω Λιμενικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, αν και ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα καταγγέλει η συνάδελφός του.
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, η εξέταση που έγινε στην Λιμενικό, απορρίπτει τις καταγγελίες της, καθώς φαίνεται πως δεν βρέθηκαν ίχνη που να συνηγορούν σε σεξουαλική βία.
Με αυτό το δεδομένο, αποτελεί απορίας άξιον η \”βιασύνη\” του Υπουργού Ναυτιλίας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο εν λόγω Λιμενικός, χωρίς να περιμένει το πόρισμα της Ιατροδικαστικής εξέτασης.
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 26/12  γυναίκα βαθμοφόρος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, κατήγγειλε στην Υπηρεσία της ότι την 25/12, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση με τη χρήση σωματικής βίας από συνάδελφό της, βαθμοφόρο του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., εντός του λιμενικού καταστήματος.
Για το εν λόγω συμβάν, ήδη διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ενώ, παράλληλα, ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Χανίων.
Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και σχετικής απόφασης του Αρχηγού του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό παρενόχλησης συναδέλφου του, με χρήση σωματικής βίας. 
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, επιπρόσθετα,ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως όλες οι πτυχές του περιστατικού.
Και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι: 
Εαν αληθεύουν οι πληροφορίες για το αρνητικό  – ως προς την καταγγελία – πόρισμα της Ιατροδικαστικής εξέτασης, με ποιόν τρόπο θα αποκαταστήσουν την προσωπική και οικογενειακή γαλήνη του Λιμενικού, ο Υπουργός Ναυτιλίας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος; 
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook