Εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσώπων που κατονόμασε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλης.
Με χειροπέδες στα χέρια βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δ. Παπαχρήστος που κατονομάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες από τον Αντώνη Κάντα. Η σύλληψη του επιχειρηματία έγινε από την Οικονομική Αστυνομία
Η σύλληψη έγινε βάσει εντάλματος μετά τις αποκαλύψεις Κάντα στη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός σε συνεργασία με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου ζητεί τη σύλληψη τουλάχιστον δυο εμπλεκομένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών που ομολόγησε ότι ελαβε για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ, ο κ.Κάντας.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα ποσά και σε αυτή την περίπτωση είναι ιλιγγιώδη καθώς μιλούν η οποία είναι το 0,5% της προμήθειας των οπλικών συστημάτων που αγοράστηκαν από την Ελλάδα από την εταιρεία WEGMANN που εκπροσωπεί ο κ. Παπαχρήστος.
Στην απολογία του ο Α.Κάντας είπε ότι το 2000 ο κ. Παπαχρήστος του έδωσε μίζα ύψους 750.000 για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000 που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 190.000.000 ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη δύο εντάλματα σύλληψης κατά επιχειρηματιών που ονομάτισε ο Α. Κάντας οι οποίοι αναμένεται να συλληφθούν εντός της ημέρας.
onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook