Νέα μέθοδο καταβολής των μισθών των υπαλλήλων μελετά το υπουργείο Οικονομικών. 
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο ο εργοδότης θα καταβάλλει τον μεικτό μισθό των υπαλλήλων στην τράπεζα και στη συνέχεια η τράπεζα θα πιστώνει τις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία και τις φορολογικές κρατήσεις στις εφορίες. 
Την πρόταση έφερε στη Βουλή ο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και προβλέπει οι εργοδότες να υποβάλουν τις μισθοδοτικές καταστάσεις σε βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω διαδικτύου αλλά και των ΚΕΠ. 
Εν συνεχεία θα καταβάλουν τον μικτό μισθό στην τράπεζα, η οποία θα πιστώνει τα ασφαλιστικά ταμεία με τις κρατήσεις, το Δημόσιο με τον αναλογούντα ΦΜΥ και τον λογαριασμό του μισθωτού με τον καθαρό μισθό.
Σε απάντηση της αναφοράς, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης απέστειλε στη Βουλή έγγραφο στο οποίο αναφέρει ότι «η πρόταση σχετικά με την κατάθεση από τον εργοδότη των μικτών μισθών των εργαζομένων στις τράπεζες και περαιτέρω την πίστωση των λογαριασμών των μισθωτών με τον καθαρό τους μισθό και την απόδοση από τις τράπεζες των ασφαλιστικών εισφορών στα Ταμεία και του παρακρατηθέντος ΦΜΥ στο Δημόσιο, θα εξετασθεί και σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής νομοθετικής ρύθμισης».
Ο υφυπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι ήδη για το οικονομικό έτος 2013, έγινε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών πλήρης έλεγχος μεταξύ των δηλώσεων του Φόρου Εισοδήματος των Φυσικών Προσώπων και των αρχείων που υποβλήθηκαν από τις οριστικές δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Ο έλεγχος αυτός έγινε ως προς τα δηλωθέντα ποσά μισθωτών υπηρεσιών και των σχετικών ποσών αναλογούντα και παρακρατηθέντα φόρου, και σε όποιες περιπτώσεις παρουσιάστηκαν σημαντικές διαφορές, στάλθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για περαιτέρω έλεγχο και εξέταση των σχετικών δικαιολογητικών. Αντίστοιχος πλήρης έλεγχος έγινε και για τα δηλωθέντα ποσά από συντάξεις.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook