H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία TIGER HELLAS A.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, προχωρά ανάκληση προϊόντος «Φακός LED με LASER» μάρκας Tiger με κωδικό 1300250 και γραμμοκώδικα 0200013002507.

Το εν λόγω προϊόν είναι φακός LED με 8 LED φωτάκια και ένα δείκτη LASER, συσκευασμένος σε διαφανές πλαστικό και στη συσκευασία του αναγράφεται η κατηγορία του LASER ως «κατηγορία 1».

Σύμφωνα με εργαστηριακό έλεγχο η μετρούμενη ισχύς του συγκεκριμένου λέιζερ είναι 7.0 mW και υπερβαίνει τη μέγιστη ισχύ λέιζερ κατηγορίας 1 (0.39) με το συντελεστή 18. Με βάση τη μέτρηση της κατηγορίας του το εν λόγω λέιζερ ανήκει στην κατηγορία 3Β και όχι στην κατηγορία 1, όπως αναφέρεται στη συσκευασία του. Η μετρούμενη δέσμη λέιζερ δεν πληρεί τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζει το πρότυπο EN 60825-1:2007 για μια κατηγορία 3Β devicer λέιζερ.

Υπενθυμίζουμε στους καταναλωτές ότι από τη χρήση λέιζερ υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στα μάτια αν κοιτάζουν απευθείας τη δέσμη ή από αντανάκλαση από μια λεία επιφάνεια. Στις χειρότερες περιπτώσεις, η όραση μπορεί να μειωθεί ή να προκληθεί μόνιμη βλάβη.

Μετά από αυτό η εταιρία TIGER οικειοθελώς σταμάτησε την εισαγωγή και την πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος και πραγματοποιεί ανάκληση αυτού από τις 03 Δεκεμβρίου 2013. Στην Ελλάδα έχουν εισαχθεί 576 τεμάχια εκ των οποίων 346 τεμάχια έχουν διατεθεί στην αγορά και 230 παραμένουν στις αποθήκες. Τα εν λόγω προϊόντα θα καταστραφούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με συμβάντα και ατυχήματα.

Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές που αγόρασαν το προϊόν αυτό, να μην το χρησιμοποιήσουν

και να το επιστρέψουν στο κατάστημα που το έχουν αγοράσει, προκειμένου να τους επιστραφεί

ποσό ίσο με την αξία της αγοράς του προϊόντος. Αντίστοιχα, καλούνται οι καταναλωτές να ενημερώσουν τα άτομα στα οποία έχουν ενδεχομένως δωρίσει το συγκεκριμένο προϊόν ότι μπορούν να το επιστρέψουν χωρίς την απόδειξη αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στη διεύθυνση: [email protected].

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook