Είδη πρώτης ανάγκης που προορίζονται σε Ιερές Μητροπόλεις του νησιού, παραδόθηκαν σήμερα από αντιπροσωπείες Υπηρεσιών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, εν όψει των εορταστικών ημερών.

Η προσπάθεια αυτή πραγματοποιήθηκε σε όλη την χώρα με την καθοδήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα συγκεντρωθέντα είδη προσφέρθηκαν, σε Ιερές Μητροπόλεις του Νησιού, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς του έργου τους.

Την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, επισκέφθηκε το απόγευμα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος Μανώλης Παραβολιδάκης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας.

Ανάλογες εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι από τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Νομών, όπου δόθηκαν τα συγκεντρωθέντα είδη.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας στις Μοίρες, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος Αρτέμιος Κουτσαυτάκης, το «Ανουσάκειο» ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου και το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

Στο Ρέθυμνο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Μανώλης Πετράκης, επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων και την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, ενώ στο Λασίθι ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Ταξίαρχος Φανούριος Μανιαδάκης, την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.

Η συγκέντρωση των ειδών αποτελεί πρωτοβουλία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η Φυσική Ηγεσία της.