Η Mercedes σχεδιάζει να λανσάρει το 2016 ένα νέο compact SUV που θα είναι πιο «σκληροτράχηλο» από την GLA, θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, ενώ πιθανότατα θα φέρει τους 4κύλινδρους κινητήρες της A-Class.

Σε τρεις νέες αποκλειστικές, κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε, απεικονίζεται το νέο «μικρό» SUV της γερμανικής φίρμας, που από ότι φαίνεται βρίσκεται στα «σκαριά». Ειδικότερα, το νέο μοντέλο θα διαθέτει μια πιο «παραδοσιακή» εικόνα SUV, αλλά με αρκετά δυναμικά χαρακτηριστικά, όπως μεγάλη μάσκα μπροστά, πολλές «γωνίες» στο αμάξωμα και τους μπροστινούς προβολείς και μια εξωτερική ρεζέρβα στο πίσω μέρος. Επίσης -κατά πληροφορίες- το εν λόγω compact μοντέλο δεν θα ξεπερνά κατά πολύ τα 4,1 μέτρα σε μήκος -μικρότερο δηλαδή από της GLA- ενώ θα είναι πιο «ικανό» εκτός δρόμου και πιο οικονομικό, σε σχέση με την GLA.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις φήμες, το νέο μοντέλο με την κωδική -προς το παρόν- ονομασία City-G θα πατά σε μια νέα πλατφόρμα, την JC1, η οποία εξελίσσεται σε συνεργασία με τη Renault και θα μπορεί να συνδυαστεί με προσθιοκίνητες και 4κίνητες εκδόσεις.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το νέο μοντέλο αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της Α-Class.

Τέλος, το νέο compact SUV προβλέπεται να λανσαριστεί στις αγορές το 2016, επομένως είναι πιθανό να το δούμε σε πρωτότυπη μορφή σε ένα από τα Σαλόνια Αυτοκινήτου της επόμενης χρονιάς.autotriti.gr