Η αυστραλιανή εταιρεία Woodside Petroleum, που συμμετέχει στην κοινοπραξία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Λεβιάθαν, με την κατασκευή μονάδας υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG), στο Ισραήλ, δήλωσε ότι εξετάζει άλλες εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση που δεν καθορισθούν οι λεπτομέρειες άντλησης φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Λεβιάθαν, το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Αυτό αναφέρεται στην ανταπόκριση του Jonathan Ferziger από το Τελ Αβίβ στο BLOOMBERG με τίτλο «Israel Gas Riddle Has Woodside, Gazprom Hanging: Israel Markets».

Αφού πέρασαν δύο χρόνια μέχρι να αποφασίσει η ισραηλινή κυβέρνηση το ποσοστό του φυσικού αερίου που θα διαθέσει για εξαγωγή, καθυστερεί τώρα την υπογραφή των συμφωνιών για την επίλυση άλλων θεμάτων όπως του χώρου όπου θα κατασκευαστούν οι μονάδες διύλισης, ενώ οι εταίροι δεν έχουν αποφασίσει για τον τρόπο μεταφοράς του καυσίμου.

Όπως δήλωσε προς τους δημοσιογράφους και αναλυτές, στις 10 Δεκεμβρίου, ο εκτελεστικός διευθυντής της Woodside Petroleum, Peter Coleman, θα πρέπει να υπάρξει ένας πειστικός επενδυτικός φάκελος, λόγω του ύψους της επένδυσης και της σημασίας της απόφασης.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, μεταξύ των προτάσεων που είχαν διατυπωθεί για τις εξαγωγές του φυσικού αερίου από τον Λεβιάθαν περιλαμβάνονταν η κατασκευή ενός αγωγού προς την Ελλάδα ή η συνεργασία με την Κύπρο για την κατασκευή κοινής μονάδας LNG.

Ο Peter Coleman απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι εταίροι του Λεβιάθαν εξέτασαν εναλλακτικές λύσεις πέραν της κατασκευής μονάδας LNG από την Woodside Petroleum. «Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για την δημιουργία προστιθέμενης αξίας από την Woodside εντός της κοινοπραξίας, και θέλω να διαβεβαιώσω τους μετόχους ότι είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε μια εμπορική λύση που θα έχει προστιθέμενη αξία» τόνισε ο Peter Coleman.

mignatiou.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook