Η εμπειρία της λειτουργίας των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου (29 Δεκεμβρίου 2013) οδηγεί εμπορικούς συλλόγους να ζητήσουν από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας την επανεξέταση του νόμου, ώστε από το 2014 να επιτρέπεται να λειτουργούν τα καταστήματα τρεις Κυριακές μέσα στις γιορτές.

Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλής υπογράφει έγγραφο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο οποίο υπογραμμίζει ότι -μετά την επιτυχημένη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου και με τη σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών- κρίνεται απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα τροποποίησης της σχετικής απόφασης της περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ώστε τα εμπορικά καταστήματα να μπορούν να ανοίγουν περισσότερες Κυριακές μέσα στο χρόνο.

Το υπουργείο έχει επισημάνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ότι είναι πρόθυμο να ξεκινήσει νέο γύρο διαλόγου, σε περίπτωση που εκφραστούν σχετικά αιτήματα από τις περιφέρειες και να καταστεί εφικτό να ανοίγουν τα καταστήματα περισσότερες Κυριακές μέσα στο χρόνο, από το 2014.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook