Ακραία καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να πλήττουν την Αυστραλία παραμονή πρωτοχρονιάς.
Η πολιτεία του Κουίνσλαντ «ψήνεται» με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου εδώ και μέρες.
Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφτηκε στην κωμόπολη Μάιλς όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 48. 3 βαθμούς Κελσίου σημειώνοντας νέο ρεκόρ.
Σε πολλές άλλες περιοχές η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 42 και 45 βαθμών και σύμφωνα με τη Μετεωρολογική ο καύσωνας θα συνεχιστεί και στις επόμενες μέρες.
Την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη της χώρας, στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας, μαίνεται ο κυκλώνας Κριστίν.

Οι βορειοδυτικές ακτές της χώρας πλήττονται από τον κυκλώνα Κριστίν

Η τροπική καταιγίδα Κριστίν, χτύπησε την Τρίτη τις βορειοδυτικές ακτές της Αυστραλίας, ωστόσο οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Πιλμπάρα έμειναν επί τω πλείστον ανέπαφες.
Οι ριπές των ανέμων έφτασαν τα 170 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την παράκτια ζώνη μεταξύ των πόλεων Καράθα και Πορτ Χέντλαντ.
Η ένταση της καταιγίδας υποχώρησε στο επίπεδο 2, ωστόσο ο κυκλώνας προκάλεσε σημαντικές ζημιές και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας. «Οι στέγες δύο σπιτιών έχουν ξεριζωθεί, εξαφανίστηκαν εντελώς», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων κάτοικος της περιοχής. «Είναι τραγικό και πολύ τρομακτικό», είπε.
Οι αρχές έχουν εκδόσει προειδοποιήσεις, προτρέποντας τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους αφού υπάρχει κίνδυνος παλιρροϊκών κυμάτων και ισχυρών πλημμύρων.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook