Λίγες μέρες μετά την ανάδειξη της ως MVP στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπάσκετ Νεανίδων και την συμμετοχή στην καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης ήρθε και η μεγάλη επιβράβευση για την ίδια. Η Ρία Πατεράκη είναι έτοιμη να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο αφού υπέγρεψε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο Λαμάρ και βρίσκεται ήδη στο Τέξας για μια πρώτη γνωριμία με το νέο της περιβάλλον. Η Χανιώτισσα αθλήτρια του ΔΑΣΑΛ τις προηγούμενες μέρες είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο flashnews.gr στην οποία είχε πει ότι όνειρο της είναι η συμμετοχή στην Εθνική Γυναικών αλλά πέρα από αυτόν τον στόχο πλέον θα μπαίνει στο πίσω μέρος του μυαλού της και η μελλοντική μεταγραφή σε ομάδα του γυναικείου NBA (WNBA).

Το Λαμάρ παρακολουθούσε την 18χρονη πρώην παίκτρια του ΟΑΧ και ο προπονητής του πανεπιστημίου, Λάρρυ Τίντγουελ εισηγήθηκε την απόκτηση της μαζί με τις Σόνα Λονγκ (Φορτ Γέϊτς), Μαρίγια Κόβτουν από την Ουκρανία και Κάρεν Μπέϊλορ από το Σρίβερπορτ.

Όσον αφορά την Πατεράκη, που πέρα από το Μπάσκετ θα σπυδάσει παράλληλα στην Αμερική, ο κόουτς του Λαμάρ δήλωσε ότι έχει εξαιρετική επαφή με τα ριμπάουντ. Το Λαμάρ είχε φέτος ρεκόρ 25-8 και προκρίθηκε για το  WNIT ένα χρόνο μετά την συμμετοχή του στο τουρνουά του  NCAA, ενώ το ρεκόρ του Τίντγουελ με την ομάδα είναι 90-40.

Τα ποσοστά της Πατεράκη στη φετινή Α1 Γυναικών με τον ΔΑΣΑΛ:

13 συμμετοχές, 8’ μ.ο, 17 πόντοι με 3/5 βολές, 7/20 δίποντα και 0/2 τρίποντακαι 18 ριμπάουντ.

Με την Εθνική νεανίδων στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό είχε σε 22’ 7.4 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 0.9 ασσίστ.

 

                                                                                                         

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook