Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος διαγωνισμός μανιταριού στην Κρήτη που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Ζαρό στο πλαίσιο των Χειμερινών εκδηλώσεων.

Η διοργάνωση ανήκει στο Λαογραφικό Μουσείο Ζαρού, ο οποίος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Φαιστού, το Πνευματικό Κέντρο, τον Αθλητικό, το Μορφωτικό και τον Ορειβατικό σύλλογο Ζαρού αποτέλεσε τη μοναδική, σε παγκρήτιο επίπεδο, προσπάθεια σχεδιασμού και υλοποίησης ενός διαγωνισμού του οποίου οι συμμετέχοντες παρασκεύασαν τις μαγειρικές δημιουργίες τους για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Ρομπογιαννάκη Σταύρο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ Ζαρού κ. Φραγκάκη Δημήτρη και το μέλος του Δ.Σ κ. Τσικριτσάκη Γιώργο, οι οποίοι παρακολούθησαν τη διάλεξη που έδωσε ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, συγγραφέας και Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας με θέμα: «Ο θαυμαστός μικρόκοσμος των μανιταριών».

Η Δήμαρχος Φαιστού, με αφορμή την εκδήλωση, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους που εργάστηκαν στην πραγματοποίηση των Χειμερινών εκδηλώσεων στο Ζαρό, τονίζοντας πως τέτοιες εκδηλώσεις αναδεικνύουν, τόσο τον διατροφικό πλούτο της περιοχής, όσο και τις ομορφιές της, συμβάλλοντας παράλληλα στην πολιτιστική ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίησή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook