Κατάμεστο ήταν και φέτος το Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες από μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από μαθητές με διακρίσεις στον αθλητισμό και από μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς.

Σε μια όμορφη εκδήλωση για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Φαιστού μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης βράβευσαν 410 μαθητές του Δήμου Φαιστού αλλά και αθλητές από συλλόγους της περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός από τη Δήμαρχο Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριος, ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαιστού Πρόεδροι Εταιριών, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας Μοιρών και Ζαρού, ο Διοικητής του Α.Τ. Μοιρών, γονείς, συγγενείς των τιμώμενων μαθητών, προπονητές αλλά και πλήθος κόσμου.

Κατά τα τη διάρκεια της εκδήλωσης, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βώρων «Χορωδοί του Νότου», ενώ στη συνέχεια το σύνολο των-πρωτοετών πλέον- φοιτητών και των διακεκριμένων μαθητών- αθλητών, έλαβαν από το Δήμο Φαιστού ένα τιμητικό έπαινο, καθώς και ένα αναμνηστικό δώρο. Απονομές έγιναν και από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης των νέων για την προσπάθεια τους.

Στη σπουδαιότητα του να τιμούνται η νεολαία του Δήμου Φαιστού, που προσπαθεί για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριος.

Ο Σεβασμιότατος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την εκδήλωση, ενώ ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους φοιτητές και διακεκριμένους αθλητές που τίμησαν με τις διακρίσεις τους την περιοχή.

Επίσης σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό κάθε χρόνο να βραβεύουμε τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και τις σημαντικές διακρίσεις που είχαν στον αθλητισμό και στους μαθητικούς διαγωνισμούς και ευχήθηκε του χρόνου να έχουμε ακόμη περισσότερες βραβεύσεις.

Στην ομιλία της η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν οι μαθητές σε μια δύσκολη για αυτούς χρονιά, αλλά και στη σπουδαιότητα της επιτυχίας τους και ότι αυτή η βράβευση αποτελεί την ηθική ικανοποίηση των κόπων τους.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει τη συμβολή τόσο των γονιών, όσο και των καθηγητών- προπονητών των μαθητών, που συνέβαλαν σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι τους.

Αναφερόμενη στην εκδήλωση βράβευσης, που έχει γίνει θεσμός, καθώς πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά, η Δήμαρχος υποστήριξε πως η συγκεκριμένη βραδιά είναι αφιερωμένη στους νέους της περιοχής και μακάρι κάθε χρόνο να μπορέσουμε να βραβεύουμε όλο και περισσότερους νέους.

Αναγνωρίζοντας τους κόπους και τις θυσίες τους, παρά τις δυσκολίες που έχουν φέρει οι νέες διαμορφωμένες συνθήκες, αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η ηθική τουλάχιστον επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι απόφοιτοι των Λυκείων Μοιρών, Τυμπακίου, Πόμπιας και του ΕΠΑΛ Μοιρών, καθώς και οι μαθητές του 1ου και 2ου Δ.Σ. Τυμπακίου, του 2ου Δ.Σ. Μοιρών, του Δ.Σ. Βώρων, του Δ.Σ. Σίβα του Γυμνασίου Μοιρών, Τυμπακίου και Ζαρού που συμμετείχαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς καθώς επίσης και αθλητές από τα σωματεία Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Μεσαράς, Γυμναστική Ένωση Μεσαράς, Αθλητική Λέσχη Μεσαράς, Αθλητική Ένωση Μεσαράς, το Σύλλογο «Φιλία», Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Φαιστός, Αθλητικός Σύλλογος Τάε Κβον Ντό Μοιρών, Αθλητικός Σύλλογος Καράτε Τυμπακίου το Σύλλογο ΑμΕΑ και Φίλων Νότιας Κρήτης το «Μέλλον» που είχαν Πανελλήνιες και Παγκρήτιες Διακρίσεις.