Τα παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν σήμερα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και την θεματική αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου εκπρόσωποι φορέων και χορωδίες του Στρατού.
Συγκεκριμένα την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκαν κατά σειρά: φαντάροι από την 126 Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας με επικεφαλής τον Αρχισμηνία Κώστα Καρακίτσιο, φαντάροι από την ΣΕΑΠ Ηρακλείου με επικεφαλής τον Ανθυπασπιστή Γιάννη Μπουντρονικόλα, η Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον αρχιμουσικό Λεωνίδα Τζωρτζάκη, κλιμάκιο από την θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ» με συνοδό την κοινωνική ανθρωπολόγο Πόπη Θεοδωράκη, και τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Ηρακλείου με συνοδό το μέλος του ομίλου Μαρία Βαγιού.

\"\"

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη και τους αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και θεματική Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, μετέβησαν στον «ιστορικό σταυρό» της πόλης, στην Δικαιοσύνης-1821-25ης Αυγούστου, όπου εθιμικά για άλλη μια χρονιά είχε στηθεί η παραδοσιακή «βαρέλα» και η ρύθμιση της κυκλοφορίας γινόταν από τροχονόμο, όπως συνέβαινε πριν από μερικές δεκαετίες όταν ακόμα δεν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες. Ο Περιφερειάρχης και οι αρχές του τόπου ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους αστυνομικούς, προσφέροντας παραδοσιακά καλάθια με δώρα.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ευχόμενος για το νέο έτος ανέφερε: «Μια νέα χρονιά ανατέλλει από την πλευρά της Περιφέρειας θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Κρητικούς υγεία, αισιοδοξία, και το 2014 να είναι καλύτερο από το 2013. Εμείς μαζί με τους πολίτες δίνουμε τη μάχη για την ανάπτυξη της Κρήτης για περισσότερες θέσεις εργασίας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας για ένα καλύτερο αύριο, για εμάς και τα παιδιά μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook