Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το πώς έπαθε το ατύχημα ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μίκαελ Σουμάχερ. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου του, Sabine Kehm, ο διάσημος Γερμανός ενώ έκανε σκι στις Άλπεις, σε βαθύ χιόνι, κλήθηκε να βοηθήσει ένα φίλο του που είχε πέσει εκτός πίστας. Αφού τον βοήθησε και τον σήκωσε, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε και πάλι το σκι, πήγε να κάνει μια στροφή και φέρεται να χτύπησε σε ένα βράχο που "κρυβόταν" κάτω από το παχύ χιόνι. Αυτό το χτύπημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις τις εκπροσώπου του, ήταν και το μοιραίο καθώς τον εκτόξευσε στον αέρα και στη συνέχεια έπεσε με το κεφάλι σε έναν άλλο βράχο, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. 

Σύμφωνα με την ίδια, ο Σουμάχερ δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα εκείνη τη στιγμή και όσοι ήταν μαζί του πραγματικά σοκαρίστηκαν από το βαρύ τραυματισμό του. «Δεν ήταν θέμα ταχύτητας, αλλά από η γωνία που χτύπησε στο βράχο», είπε η Sabine Kehm.

Η ίδια, επίσης, έκανε σαφές πως όλοι πρέπει να δίνουν προσοχή στα ιατρικά ανακοινωθέν και να μη βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ. «Οι γιατροί έκαναν σαφές ότι δεν είναι αισιόδοξοι, ότι υπήρξε μια μικρή βελτίωση σε σύγκριση με την κατάστασή του τη Δευτέρα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι», είπε . «Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε».

Επίσης, η Kehm αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τη συναισθηματική κατάσταση της οικογένειας Σουμάχερ, αλλά τόνισε πως δέχονται πλημμύρα συγκινητικών μηνυμάτων υποστήριξης από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

protothema.gr