Για τους αστέγους της Αθήνας, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στα χρόνια της κρίσης, η βραδιά που σηματοδοτεί τη μετάβαση στο νέο έτος, είναι μια βραδιά όπως οι άλλες του χειμώνα.

Μια γωνιά, που δεν την πιάνει ο αέρας, δυο κουβέρτες για προστασία από το κρύο και αδιαφορία για τα βλέμματα των περαστικών.

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

Πάντως, το παραδοσιακό πλέον εορταστικό τραπέζι, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στρώνει και φέτος το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Τα γεύματα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα δοθούν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69) στις 13.00 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, 1ης Ιανουαρίου 2014.

«Όπως κάθε χρόνο, με το εορταστικό μενού και τα συνήθη παραδοσιακά εδέσματα, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης θα γιορτάσουν, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για τη γέννηση του Θεανθρώπου και τη νέα χρονιά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων στην οποία υπογραμμίζεται ότι «η Αθήνα, ο δήμος και οι κάτοικοί της διατηρούν με αίσθημα αλληλεγγύης τον ανθρώπινο χαρακτήρα και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της ελληνικής πρωτεύουσας».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook