Πρόκειται για την πύλη The Bike Insurer που προσφέρει σύγκριση τιμών μεταξύ των κυριότερων ασφαλιστικών εταιρείων στη Μεγάλη Βρετανία, για μοτοσυκλετιστές.

Τα στελέχη του ανέλυσαν ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες περιπτώσεις ασφαλιστικών απαιτήσεων, προκειμένου να δημιουργήσει ένα διαφορετικό και ίσως πιο πραγματικό προφίλ των μοτοσυκλετιστών στην Βρετανία. Απώτερος στόχος βέβαια δεν είναι κάποια κοινωνική έρευνα, αλλά η καλύτερη κατανομή των ασφαλίστρων στους υπόχρεους.

Η ανάλυση, με όνομα The Bike Insurer δημιούργησε μια ειδική ιστοσελίδα όπου αναλύονται τα επαγγέλματα που προτιμούν οι μοτοκλετιστές, σε σχέση με τις μοτοσυκλέτες που οδηγούν και τη γενικότερη οδική συμπεριφορά τους. Αυτό σημαίνει συσχετισμός και με τη συχνότητα των οδικών παραβάσεων στις οποίες υποπίπτουν.

Υπάρχουν ειδικές αναλύσεις όπου για παράδειγμα συνδυάζονται οι πιο δημοφιλείς μοτοσυκλέτες ανά επαρχία με τα επαγγέλματα των ιδιοκτητών τους, ενώ στα γραφήματα περιλαμβάνεται η ηλικία και η οικογενειακή κατάσταση των ιδιοκτητών.

Η ιστοσελίδα δίνει επίσης μια εικόνα των διαφορών ανάμεσα στους ιδιοκτήτες διαφόρων μοντέλων στο σύνολο της Μεγάλης Βρετανίας.

Να μερικά χαρακτηριστικά ευρήματα: Η συνηθέστερη εργασιακή θέση ιδιοκτητών Ducati είναι «διευθυντής εταιρείας», ενώ για τους ιδιοκτήτες Cagiva οι περισσότεροι δηλώνουν «άνεργοι».

Το 73% των ιδιοκτητών Aprilia είναι εργένηδες, ενώ το 59% των ιδιοκτητών BMW είναι παντρεμένοι. Στο σύνολο της Μεγάλης Βρετανίας, το 93% των αναβατών είναι άντρες και ο μέσος όρος της ηλικίας τους είναι τα 32,8 χρόνια.

Κάνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο λιγότερο από 6.000 χιλιόμετρα, ο Μέσος όρος των κυβικών είναι 457, ενώ το 30,1% των δικύκλων είναι στην κατηγορία Α1, από 50-125 κ.εκ. Το μεγαλύτερο μερίδιο (8,4%) είναι φοιτητές, η μέση ηλικία των μοτοσυκλετών είναι 7,9 έτη όταν το μεγαλύτερο μερίδιο (27,25%) έχει η κατηγορία ηλικίας μοτοσυκλετών από 10-25 έτη.

Στην Σκωτία και γενικότερα τη βόρεια Αγγλία οι πιο δημοφιλείς μοτοσυκλέτες είναι τα Yamaha YBF125 και Honda CBF125. Στο Λονδίνο και τα νοτιοανατολικά του νησιού δημοφιλέστερη είναι η Yamaha YZF-R125.

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook