Υλικά

(για τη ζύμη)

• 900 γρ. αλεύρι

• 8 γρ. μπέικιν παόυντερ

• 180 γρ. γάλα

• 5 κρόκους αυγών

• 5 ασπράδια αυγών (χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα)

• 80 ml. παρθένο ελαιόλαδο

• 80 γρ. ζάχαρη

• 80 ml. τσικουδιά

• Παρθένο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

(για το σιρόπι)

• 200 γρ. ζάχαρη

• 200 γρ. νερό

• 80 γρ. μέλι

• Καρύδια κοπανισμένα (για το πασπάλισμα)

• Σουσάμι καβουρδισμένο (για το πασπάλισμα)

• Κανέλα σκόνη και ζάχαρη (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί (ζάχαρη, νερό, μέλι).

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και από εκείνο το σημείο μετράμε 3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και την ώρα που θα χρειαστεί να σιροπιάσουμε τα αυγοκαλάμαρα το βάζουμε ξανά να πάρει μια βράση.

Για τη ζύμη, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μπασίνα (λεκάνη).

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Συμπληρώνουμε στο μίγμα τους κρόκους, το γάλα και την τσικουδιά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε προσεκτικά τη μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι (ενωμένο με το μπέικιν).

Συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να αποκτήσουμε μια ελαστική και εύπλαστη ζύμη.

Την αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κατόπιν, ανοίγουμε το φύλλο σε πάχος μισού εκατοστού και στη συνέχεια το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Τα κλείνουμε με το χέρι μας, ενώνοντας τις δύο άκρες και σχηματίζουμε μικρά χωνάκια.

Τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσοκίτρινο χρώμα.

Αποσύρουμε ένα  ένα,  σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Σε  σιρόπι που ήδη σιγοβράζει βάζουμε ένα ένα τα αυγοκαλάμαρα και  τα σιροπιάζουμε.

Απλώνουμε σε στρογγυλή πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα, ζάχαρη, σουσάμι και καρύδια.