Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο οι εφορίες όλης της χώρας, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν έκτακτες συναλλαγές.

Αν και επρόκειτο να παραμείνουν κλειστές στις 2 και 3 Ιανουαρίου, τελικά θα λειτουργήσουν για συγκεκριμένες συναλλαγές, με προσωπικό ασφαλείας

Τα τέλη κυκλοφορίας μετά και την παράταση που δόθηκε, θα πληρώνονται στις τράπεζες μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας και όχι στις εφορίες, όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης σε πρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση.

Βάσει εγκυκλίου του ΓΓ Εσόδων Χ. Θεοχάρη, στις 2 και 3 Ιανουαρίου οι εφορίες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν έκτακτες συναλλαγές.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούν:

α) τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,

β) την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,

γ) την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,

δ) τη κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια εγκύκλιο, δεδομένου ότι είχε αρχικώς οριστεί ότι οι Δ.Ο.Υ., δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό κατά τις ημερομηνίες αυτές, καθώς και ότι οι υπάλληλοι θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένου των Δ.Ο.Υ., 3 έως 5 υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε Δ.Ο.Υ.), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.