Ο Δήμος Ηρακλείου και οι Εθελοντικές Ομάδες εύχονται σε όλους Καλή Χρονιά και προσφέρουν το μεγαλύτερο Δώρο στο συνάνθρωπο, την ίδια τη Ζωή με μία μονάδα αίματος.

Η πρώτη για το 2014, Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο Αίθριο της ΛΟΤΖΙΑ και ώρες 10:00-13:30.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς) και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στην οποία συμμετέχουν οι: ΑΤΑΧΤΟΙ, Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Minoistas, Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, ΟΦΕΑΚ, Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Η Ηλιαχτίδα, Πρόσκοποι Ηρακλείου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Φοιτητική Ένωση Κυπρίων & η Σ.Ε.Α.Π. Ηρακλείου.

Σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια, οι διοργανωτές καλούν όλους να συμμετέχουν.

Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να δώσουν αίμα! Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκοεμείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή!

Κάθε αιμοδότη τον περιμένει ένα συμβολικό δώρο. Ένα καλαίσθητο Γούρι για τη Νέα Χρονιά που επιμελήθηκε και πρόσφερε ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ζεστή Αγκαλιά».