Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου οι δύο Ανοιχτοί Δημόσιοι Διαγωνισμοί που ανέδειξαν τους Προσωρινούς Μειοδότες δύο σημαντικών έργων υποδομής στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Σύλλα.

Το πρώτο έργο αφορά την «Βελτίωση και τον Εκσυγχρονισμό του Αρδευτικού Δικτύου» της ευρύτερης περιοχής προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και το δεύτερο την «Κατασκευή του Ανοιχτού Πολιτιστικού Κέντρου» προϋπολογισμού 313.000 ευρώ.

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ,τόνισε ότι ο εκσυγχρονισμός του Αρδευτικού Δικτύου στη περιοχή του Αγίου Σύλλα θα ωφελήσει τους Αγρότες της ευρύτερης περιοχής και θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας και παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

Η Δημοτική Αρχή, επεσήμανε ο κ. Κουράκης θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροτικό τομέα σε όλο το εύρος του Δήμου με την δημιουργία νέων δικτύων και υποδομών ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού και πολύ σύντομα όπως είπε θα ανακοινωθούν οι εντάξεις και οι δημοπρατήσεις και άλλων αγροτικών έργων.

Εκτός όμως από τα έργα που στηρίζουν τους αγρότες και την παραγωγή τους η Δημοτική αρχή , είπε ο Δήμαρχος, δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στη δημιουργία υποδομών που προάγουν το Πολιτισμό ,στηρίζουν την Κρητική παράδοση τα ήθη και έθιμα .

Το Πολιτιστικό κέντρο που δημιουργεί ο Δήμος στον Άγιο Σύλλα θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, αλλά ιδιαίτερα τους νέους να πραγματοποιούν δράσεις πολιτισμού και άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση αυτής της παράδοσης.

Τέλος ο κ. Κουράκης επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να έχει σε πρώτη προτεραιότητα τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, που είναι ότι πιο σημαντικό για ένα τόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook