Από καθαρή τύχη δεν είχαμε θύματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην επαρχιακή οδό Χανίων – Σφακίων στο ύψος της Ίμβρου.

Μέσα σε ένα βράδυ ο δρόμος γέμισε πέτρες και βράχους και ένα τμήμα του τοιχίου στην άκρη του δρόμου γκρεμίστηκε.

Αυτή την εικόνα αντίκρυζε κάποιος την 1η του μηνος, στο δρόμο πάνω από το φαράγγι της Ίμβρου. Έναν τεράστιο βράχο που έχει αποκολληθεί από το βουνό, πέτρες, δέντρα και κλαδιά λίγα μέτρα πριν φτάσει στην πρώτη σύραγγα με κατεύθυνση τα Σφακιά.

\"\"

\"\"

Λόγω της έντονης κατολίσθησης βράχοι και πέτρες κατρακύλησαν μέχρι την άλλη άκρη του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να γκρεμίσουν μέρος του τοιχίου που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου.

\"\"

\"\"

Από καθαρή τύχη δεν διερχόταν εκείνη την ώρα κάποιο όχημα, παρόλο που όπως μας είπαν ντόπιοι η κίνηση το βράδυ της παραμονής είναι μεγάλη για τα δεδομένα της περιοχής, είτε επειδή κάποιοι πάνε στα Σφακιά για να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά στα πατρικά τους, είτε γιατί φεύγουν από τα Σφακιά προκειμένου να διασκεδάσουν σε νυχτερινό κέντρο.

Την ημέρα της παραμονής δεν είχε συμβεί κατολίσθηση. Όλα πρέπει να συνέβησαν τις βραδυνές ώρες. Ωστόσο όπως λένε ντόπιοι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν τόσο έντονες ώστε να δικαιολογούν τέτοια πτώση βράχων και ζημιά στο τοιχίο.

Όπως εκτιμούν η διάβρωση πρέπει να υπήρχε καιρό με αποτέλεσμα μια απλή βροχόπτωση να προκαλέσει αυτή την κατολίσθηση, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Η τύχη βέβαια έχει τα όριά της και εξαντλείται, γι\’ αυτό και όσο είναι ακόμα νωρίς, πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχει κίνδυνος και άλλων κατολισθήσεων για τη λήψη μέτρων.

\"\"

\"\"

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook