Τρεις γυναίκες που έπαιρναν μέρος σε διαδήλωση κοντά στην πόλη Μπανιάς, στα βορειοδυτικά της Συρίας, σκοτώθηκαν από τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με ακτιβιστή.

Ο ίδιος δήλωσε πως \”εκατόν πενήντα γυναίκες από τη Μπανιάς είχαν συγκεντρωθεί στο δρόμο που συνδέει την πόλη με τη Λατάκια και ζητούσαν την απελευθέρωση όσων είχαν συλληφθεί στο χωριό Μαρκάμπ, απ\’ όπου κατάγονται. Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τους ζήτησαν να απομακρυνθούν και όταν εκείνες αρνήθηκαν άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τρεις από τις διαδηλώτριες και τραυματίζοντας ακόμη πέντε οι οποίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο\”.

Οι σοροί των γυναικών μεταφέρθηκαν στο νοσομείο Bir Society που βρίσκεται σε σουνιτική γειτονιά της Μπανιάς, σύμφωνα με την ίδια πηγή που είναι σε επικοινωνία με τους κατοίκους της πόλης.

Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι \”μονάδες του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας καταδίωξαν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μπανιάς και στα περίχωρα της Ντεράα προκειμένου να αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα\”.  \”Συνέλαβαν καταζητούμενους και κατέσχεσαν μία ποσότητα όπλων τα οποία αυτές οι ομάδες χρησιμοποιούσαν για να επιτίθενται εναντίον του στρατού και των πολιτών και για να τρομοκρατούν τους κατοίκους\”, πρόσθεσε ο στρατός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook