Η επιθυμία ενός επιβάτη να ανάψει τσιγάρο μέσα στο αεροπλάνο, οδήγησε το προσωπικό στο να τον δέσει, καθώς αυτός έγινε βίαιος.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο 54χρονος Ματίας Ζόργκ προσπάθησε πολλές φορές να «ανάψει» τσιγάρο κατά τη διάρκεια των 7,5 ωρών που διαρκούσε η πτήση από Σιγκαπούρη για το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας και το προσωπικό αναγκάστηκε να τον δέσει όταν έγινε βίαιος.

Στη φωτογραφία, την οποία τράβηξε ένας άλλος επιβάτης, φαίνεται ο Ζόργκ με τα πόδια και τα χέρια δεμένα και το πλήρωμα του αεροσκάφους να στέκεται όρθιο μπροστά του.

Όταν η πτήση της Emirates Air προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μπρισμπέιν, η αστυνομία συνέλαβε τον 54χρονο. Την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε στο δικαστήριο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κάπνισμα σε αεροπλάνο, προσβολή κατά του πληρώματος και επίθεση κατά του πληρώματος που επηρέασε την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στον κατηγορούμενο δόθηκε η δυνατότητα εγγύησης, με την υπόσχεση να παραδώσει το διαβατήριό του στην αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία αλλά και την διαταγή να μην φύγει από την Αυστραλία ή να απομακρυνθεί πάνω από 100 μέτρα από οποιοδήποτε μέρος των διεθνών αναχωρήσεως.

Αν και δεν υπάρχει διεθνής σύμβαση που να καλύπτει το «δέσιμο» των επιβατών στα αεροπλάνα, τα μέτρα που μπορούν να λάβουν τα πληρώματα καμπίνας σχετικά με τους απείθαρχους επιβάτες, διέπονται από τους νόμους της χώρας στην οποία έχει νηολογηθεί το αεροπλάνο.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook