Επιμένει το ΠΑΣΟΚ στην άρνησή του να στηρίξει το μέτρο της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία. 
Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου του κόμματος, αναφέρεται πως «το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα επιμείνει μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και στο Κοινοβούλιο, για την επανεξέταση και κατάργησή του».
Απαντώντας στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που είπε ότι «το μέτρο περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και έχει ψηφιστεί», στο ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν πως κάτι τέτοιο «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με ανάλογες πράξεις, που η ίδια η κυβέρνηση πρόσφατα έκανε (π.χ. αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ για μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων, επιμονή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ζητήματα που επίσης περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο και είχαν ψηφιστεί από τη Βουλή)».
Τέλος, στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί η εξής άποψη: «Μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε μέτρα που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες και αναιρούν την καθολικότητα της παροχής του αγαθού της υγείας σε αυτούς».

ΕΟΠΥΥ: Από σήμερα το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ

«Φορτωμένο» με δύο νέα μέτρα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εισήλθε το 2014. Από σήμερα, 2 Ιανουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή το «εισιτήριο» νοσηλείας των 25 ευρώ που θα πληρώνουν εφάπαξ οι ασφαλισμένοι στην περίπτωση που εισάγονται για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.
Αντίθετα, το μέτρο της κράτησης του ενός ευρώ ανά συνταγή, δεν πρόκειται να ισχύσει άμεσα, καθώς θα πρέπει να βγει πρώτα η διεκρινιστική εγκύκλιος και μετά θα τεθεί σε εφαρμογή. Αυτό ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διαμηνύοντας μάλιστα στους φαρμακοποιούς να μην εισπράττουν ακόμη το συγκεκιρμένο ποσό.
\”Θα βγει η διευκρινιστική εγκύκλιος μέσα στις επόμενες μέρες και θα αρχίσει να λειτουργεί. Δεν θα ισχύει μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο. Είχαμε ένα τεχνικό θέμα στην ΗΔΙΚΑ και περιμέναμε να δούμε αν θα είναι έτοιμα. Μας είχε πει η ΗΔΙΚΑ ότι θα είναι έτοιμη τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου αλλά όχι την 1η Ιανουαρίου. Μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο, να μην εισπράττεται από τους φαρμακοποιούς\” είπε ο κ. Γεωργιάδης και διευκρίνισε ότι το ευρώ αυτό θα αφορά την κάθε συνταγή και όχι το κάθε φάρμακο και θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αναφερόμενος στο εισιτήριο των 25 ευρώ, που πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες για νοσηλεία στα νοσοκομεία, είπε ότι έχει βγει η σχετική εγκύκλιος και ότι από αυτό εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες και άποροι. Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι τα πέντε ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή, και τα 20 για τα νοσήλεια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook