O άτυχος 22χρονος, γιoς γιατρού που κατοικούσε στη Ν. Αγχίαλο, το πρωί υπέκυψε σε βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε πάθει και οι γονείς του αποφάσισαν να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας, κάνοντας δωρεά των οργάνων του.
Όπω διαβάζουμε στο magnesianews οι ασθενείς που θα πάρουν τα όργανά του, έχουν ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα όρασης.
Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου θα στηθεί, εντός της ημέρας, αερογέφυρα ζωής, μεταξύ Βόλου Ωνάσειου, Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η μεταφορά των οργάνων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το πρωί.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας επισήμανε ότι οι μεταμοσχεύσεις οργάνων είναι ένα από τα πιο θαυμαστά επιτεύγματα της σύγχρονης ιατρικής και εξαρτάται αποκλειστικά από τη γενναιοδωρία των δωρητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να χαρίσουν αυτό το σωτήριο δώρο ζωής στους άλλους.
\”Επιθυμία του Γιάννη ήταν να δοθεί αυτή η λύση, όπως μας διαβεβαίωσαν οι γονείς του. Και η συναισθηματική μας φόρτιση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από το γεγονός ότι ο άτυχος νεαρός είναι γιος γιατρού, που υπηρέτησε με πίστη, αφοσίωση, ανθρωπιά και αξίες στο Νοσοκομείο μας και στην πρωτοβάθμια υγεία στη Μαγνησία.
Η μετουσίωση του τέλους της ζωής ενός ανθρώπου σε ελπίδα και θεραπεία ασθενών τιμά απεριόριστα τη μνήμα του άτυχου εκλιπόντος και εξυψώνει ηθικά την οικογένειά του αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη γέφυρα ζωής\”, τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου.
newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook