Υλικά

• 800 γρ. μανιτάρια στρογγυλά
• 150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
• 1 σκελίδα σκόρδο «σπασμένη»
• 80 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ. σούπας βούτυρο γάλακτος
• 300 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
• 100 γρ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
• 10 γρ. μουστάρδα σκόνη
• 10 γρ. θυμάρι 
• Αλάτι και πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέταρτα και τα πλευρώτους σε φαρδιές λωρίδες. 

Σε πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να «μαλακώσουν». 

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις αρχίσουν να «πιάνουν» στην κατσαρόλα σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τη μουστάρδα και το θυμάρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 10-12 λεπτά και μόλις τραβήξει τα υγρά του, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. 

Λίγο πριν το σερβίρουμε βάζουμε και το βούτυρο γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.