Φάρμακα από τα δημόσια νοσοκομεία θα μοιράσει η Πολιτεία, αν οι εργαζόμενοι δεν συμμορφωθούν και αρνηθούν να δώσουν φάρμακα κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, ανέφερε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

«Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία», είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε «να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές - συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε πως το θέμα της λειτουργίας των φαρμακείων από άσχετους έχει λυθεί.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας, δεσμεύτηκε να καταβληθεί προσπάθεια για να ικανοποιηθεί το αίτημα περίπου 7000 οικογενειών να μπουν τα παιδιά τους σε προγράμματα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ και έδωσε έμφαση στην έναρξη εκστρατείας κατά του καρκίνου της μήτρας, με την άδεια σε κάθε γυναίκα, να κάνει το τεστ του τραχήλου σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση, αναφέροντας ότι μαζί με την Νέα Δημοκρατία, ακολουθεί μια πολιτική σταδιακής εμπορευματοποίησης της υγείας, χρησιμοποιώντας σ’ αυτήν της την επιδίωξη και εξαγγελίες, όπως αυτή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με μοναδικό στόχο την περικοπή των δαπανών.

protothema.gr