Από τότε που ο Νουριέλ Ρουμπινί προέβλεψε την χρηματοπιστωτική κρίση, όλοι στράφηκαν στον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης για τις εκτιμήσεις του για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ρουμπινί προέβλεπε «καταστροφές», και έτσι έλαβε και τον χαρακτηρισμό «Dr Doom», δηλαδή «δόκτωρ Καταστροφή». 

Ο ίδιος περιέγραφε με ζοφερά χρώματα το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ είχε πολλές φορές προβλέψει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Και όμως, φέτος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Ρουμπινί αφήνει την καταστροφολογία όπως φαίνεται από τις πρώτες του εκτιμήσεις για το 2014. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καλά νέα είναι ότι η οικονομική επίδοση θα ενισχυθεί μέτρια τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναδυόμενες οικονομίες. Οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα αναπτυχθούν με ρυθμό 1,9%. Για τις αναδυόμενες οικονομίες προβλέπει ανάπτυξη 5%. 
Εκτιμά, επίσης, ότι είναι μικρότερες για φέτος η απειλή διάλυσης της Ευρωζώνης, μία μεγάλη διαμάχη για το ταβάνι χρέους των ΗΠΑ, ή ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook