Για την διαδικασία της επανατοποθέτησης των Δημοτικών Αστυνομικών, απαντά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Υπουργού, «Στόχος του Υπουργείου είναι η επίτευξη της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του δημοσίου τομέα, αλλά και η αξιοποίηση των αξιών και ικανών δημοσίων υπαλλήλων μέσω μοριοδότησης . Για την εν λόγω μοριοδότηση λαμβάνονται υπόψη κατά κύριο λόγο ο τρόπος εισαγωγής των υπαλλήλων στην δημόσια διοίκηση καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους.»
Περαιτέρω, «το κριτήριο της εντοπιότητας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα βασικά κριτήρια για την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών, διότι βρίσκεται εκτός του πνεύματος του νομοθέτη και αναιρεί την λογική της σύγκρισης επί τη βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.» Επιπλέον, «κατά την εφαρμογή της κινητικότητας, δεν τηρείται η προϋπόθεση της οκταετίας από τον διορισμό για μετάταξη υπαλλήλου σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας, δεδομένου οτι η διαθεσιμότητα αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο κατά το οποίο καταργείται η οργανική ή άλλη θέση που ο υπάλληλος κατέχει, παύουν τα κύρια και παρεπόμενα καθήκοντά του και ο υποψήφιος δύναται να μεταταχθεί ή να μεταφερθεί κατόπιν σχετικής μοριοδότησης»
Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο του Υπουργού, «όσον αφορά στον έλεγχο το πιστοποιητικών, το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης διενεργεί διασταύρωση και έλεγχο γνησιότητας όλων των δικαιολογητικών διορισμού των δημοτικών αστυνομικών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα. Ήδη έχουν γνωστοποιηθεί 45 εκθέσεις του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών, με πρόταση για ανάκληση διορισμού, εκ των οποίων 37 έχουν ήδη ανακληθεί». 
Η επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους θέσεις θα γίνει αποκλειστικά στην βάση των προτιμήσεων στην αίτησή τους και κατά την σειρά που έχουν ιεραρχηθεί. Με αυτό τον τρόπο αποκλείεται κάθε περίπτωση τοποθέτησης σε θέση που δεν έχει τοποθετηθεί ο δημοτικός αστυνομικός.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook