Λίγο μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ο Παναγιώτης Ευσταθίου ένιωσε αδιαθεσία και ξάπλωσε σε έναν καναπέ. Ο δικηγόρος του ζήτησε να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ και εκείνη τη στιγμή υπήρξε φραστικό επεισόδιο με τον ανακριτή κ. Μαλλή, τον οποίο κατηγόρησε ο κ.Δημητρακόπουλος για αναλγησία. 

Ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas επρόκειτο να περάσει τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, καθώς ο ανακριτής πρότεινε την προφυλάκισή του, ωστόσο ο εισαγγελέας διαφωνεί. Έτσι η απόφαση θα ληφθεί την Παρασκευή από το Δικαστικό Συμβούλιο. 

Η απολογία ολοκληρώθηκε υστερα από δώδεκα ώρες, με τον Παναγιώτη Ευσταθίου να υποστηρίζει ότι έδωσε συνολικά περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ μίζες για δυο εξοπλιστικά προγράμματα. 

Ποια πρόσωπα εμπλέκει

Όσον αφορά στην κατάθεσή του, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης μιζών για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ, τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί Σωμάτων του στρατού. Πρόκειται για τον εκλιπόντα αρχηγό ΓΕΝ, Γιώργος Θεοδωρουλάκης και τον δεύτερο αρχηγό ΓΕΣ, Κώστα Παναγιωτάκη.

Click4more Εξοπλισμοί - Μίζες: Δύο Αρχηγούς "μπλέκει" ο Ευσταθίου που ανέφερε το όνομα πρώην Α/ΓΕΣ
Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που "μοίρασαν τα χρήματα".

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου - έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

Ο 83χρονος έχει δηλώσει, διά της υπεράσπισής του, πρόθεση να εισφέρει στοιχεία στην ανάκριση, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής να "μιλά" για όσα έχει αποκαλύψει ο συγκατηγορούμενός του, πρώην διευθυντής εξοπλισμών, Α. Κάντας που βρίσκεται ήδη στη φυλακή, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια του ανακριτή Γ. Μαλλή.

Ο ανακριτής μάλιστα, ζήτησε από τον κατηγορούμενο "τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν μίζες από την κορυφή έως τη βάση της ιεραρχίας, διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της". Από την πλευρά του, ο κ. Ευσταθίου δεν έδωσε πολιτικά ονόματα, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Παράλληλα, ο 83χρονος αντίθετα ουσιαστικά καταγγέλλει τον Α. Κάντα ως "εκβιαστή" υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Ο κατηγορούμενος, σε καταθέσεις του οποίου στο Λονδίνο έχουν ήδη εντοπιστεί 18 εκατ. ευρώ, έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του "μαύρου χρήματος".

newsit.gr